Grensen 5-7

Grensen 5-7 er en kontor- og handelseiendom på cirka 8000 kvadratmeter i sentrum av Oslo. NTI har prosjektert og utført ventilasjonsanleggene på eiendommen.

Fakta

Byggherre: Border 5-7
Entreprise: Totalunderentreprise NS 8417 med samspill
Leveranse: Prosjektering, ventilasjon og automatikk
Omfang: 8.000 m2
Oppdragsgiver: Clarksons Platou, VAXA Property og Alti Forvaltning
Sted: Karl Johans Gate, Oslo
Årstall: 2019 – 2020

Grensen 5-7 er en kontor- og handelseiendom på cirka 8000 kvadratmeter i sentrum av Oslo. NTI har prosjektert og utført inneklimaet og automatikken.

På denne historiske eiendommen, som ligger like ved domkirken i Oslo, har NTI prosjektert og utført inneklimaet og automatikken. I 2019 ble renovering av eiendommen satt i gang og i 2020 stod bygget ferdigrenovert. Totalt er omfanget på bygget 8 000 kvadratmeter.

For gårdeier var det viktig at de VVS Tekniske Anleggene er av høy kvalitet for å yte riktig komfort til brukere av bygget. Dette gjelder særlig for funksjon, samtidig skal bygget være enkelt å drifte for personell. Komfort for leietaker og andre brukere har derfor vært en viktig prioritering under rehabiliteringen. I dette prosjektet har NTI prosjektert og utført 36. Luftbehandling og 37. Komfortkjøling. Vi har også levert 56. Automatikk for hele bygget og SD-system. Som en del av denne totalentreprisen satt NTI først i forprosjekt sammen med gårdeier, teknisk faggruppe og arkitekt for å best mulig tilpasse bygget etter ønsket behov.

Arbeidet som NTI har utført på bygget vil føre til at brukerne av bygget har godt inneklima, som tilstrekkelig varme på kalde dager og nok kjøling for varme sommerdager. Bygget har god kvalitet på inneluften i alle arealer, fra store kontorlandskap med inntil 200 personer per sone til alle møterommene, hvor noen av de største møterommene har plass til inntil 40 personer.


Eiendommen er i dag hovedkontoret til FINN.no som er byggets største leietaker. Øvrige leietakere er Intersport, Lindex, Olivenlunden og Sunkost.

Eiendommen har en gammel og innholdsrik historie. Fra 1901 til 1933 var dette Oslos fengsel, med 152 celler, men kunne ha opptil 170 innsatte. Eiendommen bærer fortsatt preg av dette med spennende karakteristikker på fasaden og lysgårder som mest sannsynlig ble brukt som luftegårder. Nå er bygget renovert og fått et moderne preg på innsiden, med flott kantine, kontorlokaler og samhandlingsarealer.

Oppdragsgiver for dette prosjektet var Clarksons Platou, Vaxa Property og Alti Forvaltning. Byggherre er Border 5-7.

Leveranse fra NTI

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Se flere av våre referanser

Furuset senter er et knutepunkt i bydelen og har over 30 butikker. NTI prosjekterer og utfører ventilasjon og automatikk i bygget

Furuset Senter

Furuset senter er et knutepunkt i bydelen og har over 30 butikker. NTI prosjekterer og utfører ventilasjon og automatikk i bygget

Se referanse