REFERANSER

Se andre referanser knyttet til :

I Karl Johans gate 33 i Oslo ligger det historiske og ærverdige Karl Johan hotell. Eiendommen er nylig totalrenovert og NTI har levert prosjektering, ventilasjonsanlegg, varme, kjøling, sanitæranlegg, sprinkleranlegg, VA-anlegg og automatikkanlegg.

FAKTA


Byggherre: Eiendomsspar

Årstall: 2017 – 2020

Entreprise: Totalunderentreprise NS 8417

Omfang: 10.000 m2

Leveranse: Prosjektering, sanitær, varme, kjøling, sprinkleranlegg, varmepumper og automatikk

Oppdragsgiver: Consto Øst AS
Sted: Karl Johans Gate, Oslo

Estetiske og ærverdige Karl Johans gate 33 ble i 2020 ferdig rehabilitert. Prosjektet besto av to byggetrinn, Rozenkrantzgate 11 og Karl Johans gate 33, med til sammen 157 hotellrom, restaurant, bar og to lounger. I første etasje er det næringsarealer. Hotellet fremstår i dag i en helt ny prakt og har blitt oppgradert etter dagens krav og standard. De historiske fasadene, som ble bygget i 1899, er beholdt.

NTI har for dette prosjektet levert prosjektering, ventilasjonsanlegg, varme, kjøling, sanitæranlegg, sprinkleranlegg, VA-anlegg og automatikkanlegg. Vi har levert energieffektive løsninger med behovstyring av varme, kjøling og ventilasjon på alle hotellrom, møterom og andre fellesarealer. Alle tekniske installasjoner overvåkes i SD-anlegg for optimal drift.

Arbeidet med totalrenoveringen ble påbegynt i 2017 og stod ferdig renovert i 2020. Vår oppdragsgiver for prosjektet var Consto Øst AS og byggherre for prosjektet er Eiendomsspar.

Hotellet ble bygget i 1899 og har en spennende historie bak seg, blant annet ble bygget revet og gikk fra å være den eneste tømmerbygningen i Karl Johans-kvartalet til å bli en flott hjørneblokk i berlinerbarokkstil i 1899. Hotellet har en fantastisk utsikt over Spikersuppa og hovedgata - og gjestene på hotellet har gjennom historien hatt utsikt over kongelige bryllup, innsettelser og statsbesøk, og ikke minst over den flotte paradegaten. Mer om hotellets historie kan du lese her.

Del på
Facebook
Linkedin